Biztonság

Így intézd hatékonyan és biztonságosan otthonról ügyeidet!

Az otthoni online fizetés – legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról vagy ételrendelésről – kényelmes, gyors és biztonságos. Az elmúlt időszak eseményeit nézve pedig kiemelten fontos, hogy ismerjük, milyen eszközök, megoldások és szolgáltatások állnak rendelkezésünkre, hogy biztonságos környezetben, a lakásunkból tudjuk elintézni napi teendőinket. Most összeszedtünk nektek párat, hogy tisztában legyetek a lehetőségeitekkel!

1. Rendelj ételt online, és vedd át érintésmentesen!

A Simple applikációban is megtalálható Netpincéren keresztül egyszerűen és biztonságosan rendelhetünk ételt. Pillanatok alatt kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk enni, és rövid időn belül ki is szállítják a lakásunkhoz. Az alkalmazásban a Netpincér teljes kínálatát megtalálhatjuk, amelyek között könnyedén böngészhetünk. A Simple fiókban elmentett bankkártyával pedig gyorsan és biztonságosan fizethetünk rendelésünkért. A Netpincérnél lehetőség van arra is, hogy rendeléskor a kommentmezőben jelezzük, ha fizikai kontaktus nélkül, érintésmentesen szeretnénk átvenni az ételt. Sőt, vannak olyan éttermek is, ahol elég „bepipálnunk” ezt az opciót. Az alkalmazásban értesítést kapunk arról, ha megérkezett a megrendelésünk a kívánt helyre, ahol a bejárati ajtó előtt tudják hagyni, így elkerülve a futárral való kontaktust.

2. Ellenőrizd a webshopok megbízhatóságát, és fizess vásárlásaidért online!

Fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy a webshop rendelkezik-e adatvédelmi szabályzattal, vagy üzletszabályzata kitér-e a személyes adatok védelmére. Árulkodó lehet a weboldal nyelvezete, kinézete is, de érdemes odafigyelni a túl alacsony árakra, túlzottan nagy akciókra is. Egyszerű lépések, de ezekkel nagyon gyorsan ellenőrizni lehet egy adott oldal hitelességét. Legyünk óvatosak személyes adataink megadásánál, bankkártyánk számát vagy egyéb érzékeny adatot csak akkor adjunk meg, ha meggyőződtünk arról, hogy a webáruház megfelelően kezeli azokat. Maga a webhely is sok információt adhat nekünk a megbízhatósággal kapcsolatban. A böngészőben meg lehet nézni, hogy a weboldal címe https:// jelekkel kezdődik-e, arra is figyeljünk, hogy előtte megjelenik-e egy kis zárt lakat szimbólum, amely azt mutatja, hogy érvényes az adott oldal tanúsítványa. Ha igen, akkor a webhely rendelkezik tanúsítvánnyal. Ennek megléte igazolja, hogy az adott oldalt valóban az a vállalat üzemelteti, akitől vásárolni kívánunk. Ha a https egy piros ferde vonallal át van húzva, az azt jelenti, hogy a tanúsítvány nem megbízható forrást jelöl, tehát nem igazolható az üzemeltető megbízhatósága. Ebben az esetben a vásárlás nem javasolt. Magyarországon számos webáruház banki szolgáltatóval szerződött, így ezek a fizetőhelyek valóban biztonságosnak tekinthetők, mivel ilyenkor a vevő adatai nem kerülnek az eladóhoz, azokat a banki rendszer azonosítja és hagyja jóvá a vásárláskor.

Online vásárlás során egyre több online kereskedő webáruházában választható bankkártyás fizetési opcióként a SimplePay egyszerű és biztonságos szolgáltatása. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva jut el a vásárló a termék vagy szolgáltatás megszerzéséig. Sőt, a Simple fiókba mentett adatokkal még gördülékenyebbé és biztonságosabbá tehető a folyamat. A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva az online fizetési folyamat biztonságát.

3. Fizesd be a csekket online, kerüld a tömeget!

A csekkjeinket banki átutalással (azonnali fizetéssel), de mobilfizetéssel is kifizethetjük – QR-kód lefotózásával, így kerülhetjük el az olykor kényelmetlen és hosszas postai sorban állást. A Simple alkalmazásban három kattintással és a QR-kód leolvasásával nagyon rövid idő alatt fizethetjük be csekkünket az applikációban eltárolt bankkártyánkkal. Nyissuk meg a „Csekkbefizetés” szolgáltatás menüpontot, olvassuk be kamerával a csekken lévő QR-kódot, válasszuk ki a bankkártyát, amivel fizetni szeretnénk, és hagyjuk jóvá a befizetést (pl. Touch ID-val, vagy Simple jelszóval). A befizetésről e-mailben külön értesítőt kapunk és a „Befizetett csekkjeim” menüben megtekinthetjük a korábbi befizetéseinket is.

Related posts

#SellSafe – így készítsd fel webshopodat a csalások, támadások ellen

PAdTrends

Hogyan játssz biztonságosan az online térben?

PAdTrends

Tények és tévhitek az online és mobilfizetésekről

admin